Game Changer Talk om AI

2023-10-09

Hallå där Anders Karlsson, professor i matematik vid både Uppsala universitet och Universitetet i Genève. Du har blivit inbjuden att hålla ett föredrag om AI vid ett Game Changer Talks event i anslutning till tennisturneringen BNP Paribas Nordic Open* i Stockholm den 19 oktober. Va roligt!

mångfacetterad tennisboll.
A game changer.

Hur kommer det sig att du blev inbjuden att prata?

– Jag blev inbjuden efter att ha medverkat vid ett event BNP Paribas hade i anslutning till Almedalsveckan. Jag befann mig där då jag var med och arrangerade ett seminarium om AI för Uppsala universitet och Nationalkommittén för matematik.

Anders Karlsson

Föredrag om AI i anslutning till en tennisturnering, det låter onekligen annorlunda.

– Ja det är ett nytt koncept de har för att utbilda och inspirera kring teknik och miljö. Det är många ledare inom företagsvärlden som besöker tävlingarna och som man hoppas locka, men alla som är intresserade kan köpa biljett.

Vad kommer du ta upp i ditt föredrag?

– Jag ska förklara huvudidén bakom AI, nämna matematikens viktiga roll och ge några framtidsspekulationer. Det blir också tid för diskussion.

Då hoppas vi att du får många åhörare och fortsatta ringar på vattnet i att nå ut med budskapet om matematikens betydelse för den fortsatta AI-utvecklingen.

Webbsida för Game Changer Talks

*BNP Paribas Nordic Open är det nya namnet på Stockholm Open från och med årets upplaga av tävlingen. BNP Paribas som är en av Europas största banker är en av världens främsta sponsorer inom tennissporten och numera alltså titelpartner till Stockholm Open.

Nyheter från matematiska institutionen

Senast uppdaterad: 2023-08-15