Årets pedagogiska pris från UTN går till Hania Uscka-Wehlou

2019-03-05

Matematikern Hania Uscka-Wehlou får sitt fjärde pedagogiska pris. Denna gång kommer priset från Uppsala teknolog- och naturvetarkår.

Porträttfoto på Hania Uscka-Wehlou
Hania Uscka-Wehlou

Motivering:

"Hania Uscka-Wehlou har endast jobbat som föreläsare på TekNat-fakulteten i drygt 1 år men har redan gjort ett avtryck både i studenternas studiemotivation och hjärtan.

Hon tilldelades uppgiften att ta över en sedan tidigare ökänd kurs och förvånade fakultetens studenter när de upptäckte att kursen både gjorts intressant och förståelig. Hania strukturerade upp kursen, satte upp en tydlig planering och tog fram välformulerade mål som gjorde det lätt för studenterna att hänga med.

Genom att hänvisa till flertalet informationskällor, tillgängliggöra mängder av material och själv alltid finnas tillgänglig skapade hon möjligheten för alla studenter att ta till sig kursmaterialet på det sätt som passade dem bäst.

Hania är inte rädd för att visa sin personlighet och kärlek för undervisning, hon uppmuntrade sina studenter att ställa både stora och små frågor och anpassade kursen kontinuerligt efter studenternas önskemål och kritik. Vid examination rättade Hania inte bara uppgifter utan la även ner tid på att återkoppla och ge utvecklingstips.

Hania har visat stort engagemang som föreläsare och med ovanstående motivering tilldelas Hania Uscka-Wehlou Uppsala teknolog- och naturvetarkårs pedagogiska pris 2018."

Nyheter från matematiska institutionen

Senast uppdaterad: 2023-08-15